fredag 30 september 2011

Franska revolutionen

När var Franska revoluationen?
Den började 1789 och slutade 1799. Den höll på i 10 år.

Varför blev det revolutionen?
Den Franska revolutionen  blev för att det var så orättvist i landet. Det var indelat i tre olika delar när det gällde att betala skatt. Prästen behövde inte betala någon skatt, Adelen behövde inte iheller betala någon skatt men det vanliga folket behövde betala skatt. Man blev inte glad när kungen höjde skatten hela tiden för det vanliga folket för det var en stor fattigdom i landet när det var den Franska revolutionen. Kungen gav folket ett löfte som kungen sen ett år senare inte kunde hålla så då kom han med raka motsatsen mot vad han hade lovat folket.

Vad hände under revolutionen?
Under revolutionen så hals hög dom kungen med en giljotin. Han hade lovat så mycket men bröt det väldigt snabbt. Man började ha mötten där man kom fram till att det vanliga folket skulle få vara med och bestäma mer. Man hals högg kungen för att han var en förädare mot folket. När kungen var borta så började det att spåra ur. Vissa av folket skulle bestäma och om man sa något helt annat än vad dom sa så skulle man dö. Dom bombade vissa bygnader och en av bygnaden var ett vapen hus och dom tog alla vapen så att dom skulle kunna ha det när dom gick ut i strid. Så fortsatte det i 10 år.

Hur slutar det?
Efter allt krig i 10 år så hittar dom tillslut en lösning så att det kan vara lite mer rättvissa i landet. Det slutar med fred. Den var fred änna till det första värds kriget sen började dom kriga igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar